PowerPlatform

D’atalier SuccesverhalenHeiploeg

Heiploeg

Heiploeg is in Europa een vooraanstaande leverancier van garnalen. In de fabrieken van Heiploeg worden garnalen direct vanaf de vangstboot verwerkt tot consumentenverpakkingen. In 2019 voegde Heiploeg nieuwe productielijnen toe aan hun faciliteiten. Op deze productielijnen werden meerdere registratiesystemen naast elkaar gebruikt, wat leidde tot een gebrek aan voldoende inzicht in de prestaties en storingen. Handmatige gegevensanalyse kostte niet alleen veel tijd, maar leverde ook beperkt inzicht op.

Probleemstelling

Heiploeg had behoefte aan een efficiënte manier om de prestaties van de nieuwe productielijnen te monitoren. Het ontbrak aan een geïntegreerd systeem om productieaantallen, tijdsregistraties, waarschuwingen en alarmen te combineren om zo een beter overzicht van de daadwerkelijke prestaties te krijgen. Ze zochten naar een oplossing om snel inzicht te krijgen en eventuele afwijkingen te identificeren.

Gewenste oplossing

D’atalier ontwikkelde een dashboard dat productieaantallen, tijden, waarschuwingen en alarmen integreerde om de prestaties van de productielijnen in realtime te volgen. Dit dashboard bood de mogelijkheid om in te zoomen op specifieke problemen als de productie afweek van de norm. Het stelde Heiploeg in staat om snel de oorzaak van eventuele problemen te achterhalen en actie te ondernemen om de efficiëntie te verbeteren.

Eindresultaat

De samenwerking met D’atalier resulteerde in een aanzienlijke verbetering van het inzicht in de prestaties van de productielijnen bij Heiploeg. Het nieuwe dashboard maakte het mogelijk om snel te reageren op afwijkingen en efficiënter te opereren. Hierdoor kon Heiploeg de productiekwaliteit handhaven en hun positie als toonaangevende garnalenleverancier in Europa behouden.

Neem contact op

Wilt u meer weten over hoe een data lakehouse uw bedrijf kan transformeren? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een gepersonaliseerde demonstratie aan te vragen. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden naar een toekomst van geavanceerde datamanagement.