Gebroeders de Mooij

D’atalier SuccesverhalenGebr de Mooij

Gebroeders de Mooij

Opgericht in 1946, heeft zich gespecialiseerd in de fruit- en groentenindustrie en fungeert als importeur/exporteur vanuit het Food Center Amsterdam. Ondanks hun jarenlange expertise stond het bedrijf voor een uitdaging: het nauwkeurig voorspellen van toekomstige productbehoeften. Het ontbreken van een betrouwbaar voorspellingssysteem bemoeilijkte effectief voorraadbeheer.

Probleemstelling

Gebroeders de Mooij stond voor de uitdaging om hun voorraadbeheer te verbeteren door de toekomstige productbehoeften nauwkeurig te kunnen inschatten. Het ontbrak aan een betrouwbaar systeem om deze voorspellingen te maken, wat resulteerde in suboptimaal voorraadbeheer en mogelijk tekorten.

Gewenste oplossing

Om dit probleem aan te pakken, besloot Gebroeders de Mooij samen te werken met D’atalier om een Forecast Dashboard te ontwikkelen. Deze innovatieve oplossing maakt gebruik van historische verkoopgegevens en vooraf bestelde hoeveelheden, gecombineerd met geavanceerde berekeningen, om de verwachte voorraadniveaus voor de komende dagen nauwkeurig te voorspellen. Het Forecast Dashboard gaat verder dan alleen het aanpakken van directe uitdagingen in voorraadbeheer en biedt inzichten die waardevol zijn voor verdere besluitvorming.

Eindresultaat

De samenwerking met D’atalier leidde tot aanzienlijke verbeteringen in het voorraadbeheer van Gebroeders de Mooij. Het Forecast Dashboard stelt het bedrijf in staat om voorraden te optimaliseren, tekorten te minimaliseren en een constante aanvoer van verse producten aan hun klanten te garanderen. Hierdoor kan Gebroeders de Mooij efficiënter opereren en de tevredenheid van hun klanten behouden in de dynamische fruit- en groentenindustrie.

Neem contact op

Wilt u meer weten over hoe een data lakehouse uw bedrijf kan transformeren? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een gepersonaliseerde demonstratie aan te vragen. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden naar een toekomst van geavanceerde datamanagement.